19. 12. 2023

Na začetku decembra je na Bledu potekal 19. kolokvij z naslovom Asfalti, bitumni in vozišča. Na njem je mag. Mitja Jurgele, vodja Službe za gospodarjenje z infrastrukturo v Sektorju za tehnično podporo projektov, prejel posebno priznanje za dosedanji prispevek k razvoju asfalterske panoge.

Mitja Jurgele je diplomiral in magistriral na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani. Ukvarja se z razvojem sistemov za gospodarjenje s premoženjem, organiziranjem in spremljanjem nadzora kakovosti pri gradnji infrastrukturnih objektov. Je avtor številnih strokovnih člankov, predstavljenih na konferencah doma in v tujini. Pri Združenju asfalterjev Slovenije je kot predavatelj sodeloval na več izobraževanjih, pri pripravi strokovnih elaboratov in publikacij ZAS ter pri knjigi Asfalti 3.

Mitja Jurgele ni samo razširjevalec svojega bogatega znanja, ampak tudi zagnan raziskovalec v stroki. Vse to so lastnosti, zaradi katerih je njegov prispevek pri razvoju tehnologij za spremljanje uporabe in gradnje cest izjemno dragocen.

Nazaj