25. 05. 2018

DRI je 24. in 25. maja gostil redno spomladansko srečanje direktorjev projektov dolgih predorov. Slovenija se je skupini, katere glavni namen je izmenjava izkušenj in prenos dobrih praks pri izvedbi železniških predorskih projektov, pridružila lani.

V skupini pod vodstvom dr. Konrada Bergmeistra, direktorja projektne družbe Brenner Basistunnel BBT SE, sodelujejo še člani iz Švice (predora Gotthard in Ceneri), Nemčije (Weiblingen–Ulm, Stuttgart 21), Norveške (Follo Line Project), Latvije (Rail Baltica), Izraela (Red Line Tel Aviv), Italije in Francije (Lyon–Torino).

Na srečanju smo skupaj s predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, družb 2TDK d.o.o. in ELEA iC d.o.o. udeležencem predstavili projekt drugega tira Divača–Koper, druge večje železniške projekte v Sloveniji ter projekt druge cevi avtocestnega predora Karavanke.

Aktualna naloga skupine je priprava dokumenta, v katerem bodo obravnavani tako generalni pristopi k ocenjevanju stroškov, upravljanju s tveganji, kontroli in poročanju kot tudi podrobnejše analize za posamične projekte.

Nazaj