24. 11. 2011

MARIBOR, 21. novembra 2011 – Rajko Siročić, generalni direktor družbe DRI upravljanje investicij, d.o.o. (do letos se je družba imenovala DDC svetovanje inženiring, Družba za svetovanje in inženiring, d.o.o.), je danes na Kliniki za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor organizaciji Rdeči noski – društvu za pomoč trpečim in bolnim v imenu družbe DRI izročil donacijo v višini 7.000,00 evrov. V družbi DRI smo se za donacijo odločili, ker želimo spodbujati pozitivne vrednote in ker se zavedamo potrebe po ozaveščanju in vključevanju skrbi za družbeno korist v vsakdan.

Donacijo je v imenu Rdečih noskov sprejela Ana Lampret, ki se je zahvalila vodstvu družbe DRI ter tudi doc. dr. Nataši Marčun Varda, dr. med., predstojnici Klinike za pediatrijo, ki je sprejela donatorja in ki tudi tedensko omogoča obiske zabavnih zdravnikov, Rdečih noskov.

»Del sredstev, ki bi jih sicer lahko porabili za darila poslovnim partnerjem ter za novoletne voščilnice, smo se odločili nameniti v humanitarne namene. Izbrali smo Rdeče noske – z njimi smo sodelovali že pred leti in njihovo delo dobro poznamo. Vemo, da bodo sredstva uporabili za najbolj plemenit namen – za pozitivno čustveno medicino, ki otrokom v bolnišnici krajša čakanje na obiske staršev ter jim polepša dni, ko se spopadajo z boleznijo, tako pa tudi pomaga hitreje ozdraveti,« je ob tem poudaril Rajko Siročić, generalni direktor podjetja. Izpostavil je, da morajo tudi tako velika podjetja še toliko bolj spoštovati in upoštevati interese širše skupnosti, v kateri delujejo, in da se bo v družbi, ki jo vodi, za humanitarno delovanje trudil tudi v prihodnje. Vsak si lahko le želi, da bi ob morebitnem obisku bolnišnice tudi njihovi otroci bili deležni takšnega zdravljenja ter da s ponosom pripomore pri takšnih projektih, je še dodal.

Poudaril je, da podpora Rdečim noskom ni edina tovrstna aktivnost – v DRI so prejšnji teden pričeli z interno dobrodelno akcijo »Majhen dar, velik nasmeh«, v okviru katere na sedežu družbe v Mariboru in lokacijah v Ljubljani, Kopru, Kranju in Trebnjem zbirajo igrače in šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin. Zaposleni so se na to zelo pozitivno odzvali, saj so samo v enem tednu zbrali skoraj dvesto daril, ki bodo v dneh pred prazniki razveselili številne otroke.

Rajko Siročić je ob tej priložnosti k podobnim dejanjem pozval tudi druga podjetja.

Nazaj